Sutra 20.000 dinara: Evo ko je sve na spisku

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica- Penzionerima, korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) sutra će početi isplata državne pomoći u iznosu od po 20.000 dinara.

Kako je ranije objavio Fond PIO pomoć će dobiti svi koji su pravo na penziju ili naknadu ostvarili zaključno sa 23. novembrom ove godine, odnosno do tog datuma su podneli zahtev za ostvarivanje prava.

To, kako su naveli u Fondu PIO znači da svi građani koji su podneli zahtev do 23. novembra i ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, imaju pravo na pomoć države bez obzira na datum kada će im biti doneto rešenje, a novac će im biti isplaćen naknadno, uz prvu isplatu penzije.

Pomoć države od 20.000 dinara isplaćivaće se automatski

Kao i do sada, ova pomoć države će se isplaćivati automatski na račune, dakle prijava neće biti potrebna. Što se samih penzionera tiče, svi koji se prijave za penziju takođe dobijaju ovu pomoć države. 

(Tanjug)

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Ivana 30.11.2023. - 2:48 pm

Prvo ste rekli da nista se ne predsje za 2i 3 kategorije invalidosti i decu sad za nas nema nista svaka vam cast

Komentari su zatvoreni.