Evo kakvo nas sve vreme očekuje u decembru

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas u Sremskoj Mitrovici maksimalna temperatura 5 stepeni, duvaće slab i umeren vetar, u kratkim intervalima jak severozapadni koji će uveče oslabiti u skretanju na južni i jugoistočni pravac. Sutra temperatura skače na 10, dok će u petak i subotu ona preći 18 stepeni.

U narednim danima temperatura u Srbiji će biti i do 18 stepeni, a nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad, rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

On je govorivši za RTS o vremenskoj prognozi u narednim danima naveo da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega.

Očekuje se mraz u četvrtak tokom jutra, a onda kreće porast temperature, i u večernjim satima kiša. U petak toplo, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačanje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i sneg. Tako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem„, ocenio je Todorović za RTS.

Dodao je da je u dolinama tokom prethodnih dana bilo kiše koja bi se ledila na tlu, što je posebno bilo primetno na istoku zemlje, kao i da bi građani o tome trebalo da pobedu računa.

Naveo je da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.

Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara, to je lutrija. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo. Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec„, smatra Todorović.

Meteorolog je zaključio da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.

Možda Vam se svidi i