Štrajk poštara: Poštanski sandučići prazni. Kako da izmirite obaveze?

Od strane Ozon
3 komentari

Sremska Mitrovica – Širom Srbije, prazni poštanski sandučići postali su neizbežni zbog štrajka radnika u „Pošti“. Oktobarski računi kasne, a građani se suočavaju problemom plaćanja računa koji su u obavezi da prime u što kraćem roku, a najkasnije pet radnih dana od datuma izdavanja. U Sremskoj Mitrovici, računi koji se šalju sa teritorije grada, stižu na vreme, ostali kasne.

U Pošti Sremska Mitrovica tvrde da njihovi zaposleni nisu deo štrajka. 

Paketi koji se predaju u Pošti teško da će stići do odredišta – Ozon Media

Zbog trenutne situacije u „Pošti“, građani mogu naići na poteškoće u plaćanju računa, posebno jer svaki račun ima jedinstveni poziv na broj, prenosi RTS.

Kada je u pitanju isporuka računa za struju, u Elektroprivredi Srbije (EPS) ističu da pažljivo prate situaciju i da su svi računi predati „Pošti Srbije“. Ipak, kako bi građani izbegli zastoje, EPS je omogućio pristup računima za oktobar putem portala „Uvid u račun“ na svom sajtu. Građani mogu lako preuzeti svoje račune i izvršiti plaćanje na jednostavan način. Takođe, mogućnost plaćanja ostaje i na šalterima EPS-a, a informacije o računima dostupne su i putem kol-centra.

 Kada je u pitanju mobilna telefonija najjednostavnija opcija je da kontaktirate call centar kuće sa kojom se potpisali ugovor i tražite podatke o plaćanju računa,

Dok radnici „Pošte“ i Ministarstvo ne postignu dogovor, građanima preostaje da račune plate putem online sistema ili u ekspoziturama. Sve do rešenja štrajka, poštanski sandučići širom zemlje ostaju prazni.

Možda Vam se svidi i

3 komentari

Mile 15.11.2023. - 8:26 am

Gradjani nisu duzni da bilo sta cine, kako bi jurili nacin da izmire obaveze. Ako se neko ne zna sluziti internetom ili ga prosto nema, kao ni telefon, koji mu je onda nacin? Racuni imaju u rok uplate nakon sto stignu bez obzira na datum isporuke. Ako neka firma zaracuna kamatu, onda podneti tuzbu sudu i to potesku, i lepo to naplatiti. Niko nije duzan da menja nacin isporuke racuna i to samo radi strajka poste a nije ni duzan niko da juri svoje racune. Toliko besposlicara po tim firmama po kancelarijama, mogli bi ih uposliti da isporuce racune.

Petar 15.11.2023. - 11:05 am

Na EPS-ovom portalu „Uvid u račun“ nema računa za ovaj mesec. Stoji samo stanje da sam u preplati par dinara što i jeste bilo stanje po uplati računa od prošlog meseca.

racun 15.11.2023. - 8:34 pm

To što pošta štrajkuje nema veze sa nedostupnim računima struje za oktobar, eps ih nije ni predao pošti jer ih nemaju.

Komentari su zatvoreni.