Paketi koji se predaju u Pošti teško da će stići do odredišta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici, korisnici poštanskih usluga suočavaju se sa značajnim kašnjenjima u dostavi pošiljki zbog štrajka zaposlenih u Pošti.

Ako planirate slanje paketa iz Sremske Mitrovice, morate biti spremni na mogućnost značajnog kašnjenja. U Pošti navode da ne mogu garantovati tačan datum dostave. Dostava Post ekspresom može trajati od dva do čak sedam dana, zavisno od specifičnosti situacije u određenim službama i delovima grada.

U Pošti Sremska Mitrovica tvrde da njihovi zaposleni nisu deo štrajka. Međutim, usporen proces rada povezan je sa odbijanjem radnih naloga od strane dela zaposlenih Regionalnog poštanskog logističkog centra.

Većina paketa koja se preda teško da će stići do odredišta

Prema nezvaničnim procenama u obustavi učestvuje više od 4.000 zaposlenih i preko 200 filijala. Glavni poštanski centar u Beogradu i Zemunu i dalje stoje, a od jutros su i u Subotici i u još nekim mestima stali kuriri. 

Podsećamo, od 24. oktobra, kada su novosadski poštari obustavili rad, protest radnika ovog javnog preduzeća se širi. Pojedini mediji povremeno su objavljivali da su radnici bili na razgovorima i da će se vratiti na posao, međutim, poštari ponavljaju da oni ne pregovaraju i da će početi da rade kada se ispune svi zahtevi.

Zahtevi radnika u obustavi rada su:

• momentalni prijem optimalnog broja izvršilaca u tehnologiji
• momentalno povećanje plate od minimum 30 odsto
• isplata zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra
• prekid tihe diskriminacije prema zaposlenima koji rade i favorizovanje pojedinaca
• zvanične garancije od Vlade Republike Srbije da će zahtevi biti ispunjeni

Možda Vam se svidi i