„Stani svete dok govori dete“: Koncert osnovnoškolskih horova u Hotelu Srem

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Hotel Srem bio je domaćin spektakularnog koncerta mitrovačkih osnovnoškolskih horova juče, dvanaestog dana Festivala „Stani svete dok govori dete“, u organizaciji Udruženja Sirmium – grad dece. Sala hotela bila je prepuna, a interesovanje za ovaj događaj bilo je ogromno, tako da se tražilo mesto više.

Deca iz osnovnih škola „Jovan Popović“, „S.B.Paja“ i „Sveti Sava“ oduševila su prisutne svojim božanskim glasovima. Pod dirigentskim palicama svojih nastavnica Snežane Podgorica, Mirjane Petrović Ex Majstorović i Jelene Stojaković, izveli su nezaboravan koncert.

Uvod u program pružila je Jana Teodorović, a prisutni su bili svedoci talenta i predanosti ovih mladih umetnika. Osnovne škole koje su učestvovale na koncertu ponosno čuvaju tradiciju očuvanja umetnosti i kulture među mladim generacijama.

Udruženje Sirmium – grad dece izražava svoju zahvalnost deci, njihovim roditeljima, nastavnicima, direktorima škola Slobodanu Bobi Stojilkoviću, Mariji Han i Dragani Sretenović. Ovaj koncert još jednom je pokazao bogatstvo talenta i posvećenosti mladih generacija u Sremskoj Mitrovici, te će nastaviti da podržava i promoviše umetnost i kulturu među njima.

Možda Vam se svidi i