Šta je do sada urađeno i šta se planira za narednu godinu u selu Noćaj

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Noćaj – Aktivan period infrastrukturnih unapređenja obežio je selo Noćaj, a završeni radovi označavaju značajan korak ka poboljšanju životnog standarda i olakšanju svakodnevice meštana. Mnoge važne projekte uspešno su završili, dok se za narednu godinu najavljuje kontinuirani rad na daljem unapređenju infrastrukture i izgradnji novih objekata.

Radovi na putnoj i građevinskoj infrastrukturi doveli su do značajnih promena u selu Noćaj. Prema rečima lokalnih vlasti, veći deo planiranih projekata je realizovan, uključujući obnovu fasada i ograda na crkvi, novi mobilijar u dvorištu vrtića, krov i pod u sportskoj sali, kao i krečenje unutrašnjosti sale. Uz to, pripreme za asfaltiranje su u toku duž novog groblja i fudbalskog igrališta.

„U Noćaju smo tokom ove godine sproveli niz značajnih projekata koji su poboljšali infrastrukturu i kvalitet života naših građana. Okrečili smo fasadu i ogradu na Crkvi i Crkvenom dvorištu, dodatno je urađeno još radova na iicijativu Sveštenika a u kojima su pomogli Noćajci. Dodali smo novi mobilijar u dvorištu vrtića, popravili krov i pod u sportskoj sali, a trenutno završavamo krečenje unutrašnjosti sale što će dodatno unaprediti naše sportske kapacitete“, rekao je predsednik Saveta mesne zajednice Noćaj, Ančić Vladimir

Najavljeni su i novi projekti za narednu godinu, što ukazuje na kontinuiranu posvećenost unapređenju sela. Među planiranim projektima su izgradnja kapele na novom groblju, nova autobuska stajališta, renoviranje ambulante, izgradnja novog vrtića i završetak šljunčenja atarskih puteva. Očekuje se da će ovi projekti značajno doprineti daljem razvoju i udobnosti života meštana Noćaja.

Uspeli smo da rešimo uz pomoć Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, salu u Noćaju. Krov je prokišnjavao, pa je uništen i parket. Sada je to rešeno, dodaje Ančić.

Dodatno, istakao je radove na asfaltiranju puta do novog groblja i fudbalskog igrališta, kao i radove na vodovodu i struji, ističući da će asfaltiranje biti završeno u narednih nekoliko dana.

„Naši planovi za narednu godinu su ambiciozni. U planu su izgradnja kapele na novom groblju, nova autobuska stajališta, renoviranje ambulante, nastavak šljunčenja atarskih puteva kako bismo poboljšali kvalitet života svih naših sugrađana, a sledeće godine je u planu i izgradnja novog vrtića“, dodao je.

„Radovi koji su obavljeni u selu su zaista velika olakšica za nas meštane. Kao osoba koja već dugo živi ovde, mogu reći da je bilo teško, pogotovo kada je voda poplavljivala puteve. Nisam imao pristup određenim delovima sela, bila je voda do kolena. Ali sada, zahvaljujući naporima Mesne zajednice i zajednice meštana, situacija se promenila. Imam 72 godine, i za sve to vreme nikada nisam video ovako sređene puteve. Zahvalan sam svima koji su doprineli ovim radovima. Kada obilazim selo, primećujem da su i ostali meštani zadovoljni. Vidljivo je da se radi na poboljšanju infrastrukture u selu, što je zaista važno za našu zajednicu“, objašnjava Noćajac, Aleksandar Petrović.

6 miliona 436 hiljada dinara je utrošeno za sanaciju sale, novac je od od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dok je grad Sremska Mitrovica platio PDV, za krov je uloženo iz budžeta grada uloženo je 3.5 miliona dinara.


„Izuzetno smo zadovoljni napretkom radova na putevima u našoj lokalnoj zajednici. Trenutno završavamo radove na putu prema Manđelosu, a deo naše ekipe i mehanizacije prebačen je u Noćaj. Danas smo započeli radove koji će biti završeni upravo danas. U Noćaju ove godine završavamo oko 3.5 kilometara atarskih puteva, a širina tih puteva iznosi oko 4 metra, pri čemu je vrednost radova oko 2.5 miliona dinara. Ove godine su atarski putevi završeni i u Kuzminu, Martincima i Laćarku, dok u Noćaju završavamo ovu godinu. Nastavićemo sa radovima i sledeće godine, fokusirajući se na saobraćajnicu Noćaj – Radenković“, rekao je Stević Mihajlo, direktor „Sirmijum puta“.

Možda Vam se svidi i