Šta donosi prva nedelja “Novembarskih dana”

Od strane Ozon
0 komentar

Kao što smo već navikli, i ove godine će razglednice „Novembarskih dana“ obradovati Mitrovčane.
Pod poznatim sloganom „Pozdrav iz Sremske Mitrovice“, očekuju nas brojni sadržaji koje su za sugrađane pripremili Gradska uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i ustanove kulture i sporta.
“Kroz vremeplov našeg grada, obeležićemo i velike jubileje: 150 godina Gradskog parka, 150 godina od konačnog razvojačenja Vojne granice, 100 godina od kako Mitrovica nosi današnji naziv i 50 godina Galerije „Lazar Vozarević“. Program počinje 1. novembra, i trajaće do kraja meseca. Ono što je prošle godine najviše obradovalo naše sugrađane, bile su besplatne pozorišne predstave, tako da smo ove godine odlučili da zadržimo sve što se publici svidelo, ali i da dodamo neke nove sadržaje. Karte za prvu besplatnu predstavu, mogu se preuzeti na blagajni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ od ponedeljka, 30. oktobra 2023. godine, a reč je o monodrami Zijaha Sokolovića, „Lijevo, desno, glumac“.” rekao je načelnik gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

Prve nedelje manifestacije, očekuju nas sledeći programi:

  1. novembar, u 20 časova – Monodrama „Lijevo, desno, glumac“, u izvođenju Zijaha Sokolovića, Pozorište „Dobrica Milutinović“,
  • 3. novembar, u 11 časova – 60. ulične trke Grada Sremska Mitrovica,
  • 4, 5. novembar – izložba „Svet od Lego kockica“, Galerija „Lazar Vozarević“.
    Pozvao bih sve sugrađane da nam se pridruže u najlepšem mesecu kulture u gradu, i da prate naše najave i razglednice koje im šaljemo.


Možda Vam se svidi i