Sremska Mitrovica je podeljena na 4 zone: Proverite u kojoj ste vi i koliko je porez za zemljište i nekretnine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica. Odlukom o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji grada Sremska Mitrovica, utvrđene su četiri zone za utvrđivanje poreza na imovinu, u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima grada, odnosno sa radnim zonama i drugim sadržajima u naselju, i to: prva zona (grad), druga zona (grad), treća zona (grad) i četvrta zona seoska područja na teritoriji grada Sremska Mitrovica i područja izvan naseljenog mesta, s tim što je prva zona utvrđena kao najopremljenija zona.
Prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu na teritoriji grada Sremska Mitrovica iznose:

Zakonom o porezima na imovinu, određeno je da se prosečna cena kvadratnog metra odgovarajuće nepokretnosti utvrđuje tako što se izračunava matematički prosek cene kvadrata iz minimum tri prometa u zoni za koju se utvrđuje u periodu od prvih devet meseci godine koja prethodi godini za koju se obavlja utvrđivanje.

Možda Vam se svidi i