Sremska Mitrovica ima državne prvake u pružanju prve pomoći

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon što su postali državni prvaci u pružanju prve pomoći, podmladak volontera Crvenog krsta prisustvovao je svečanom prijemu u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, koje je za njih upriličio v. d. načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić. Prisutan je bio i pomoćnik gradonačelnice Uroš Veselinović.
– Volonteri su uvek tu za nas, na svakoj manifestaciji koja se održava u gradu. Ovi mladi ljudi su odraz Sremske Mitrovice i humanosti koju nose u sebi, rekao je Dražen Riđošić o mladim volonterima.
Uspeh na pokrajinskom takmičenju ovu decu je nominovao za učešće na državnom prvenstvu. Zlato je u Sremsku Mitrovicu stiglo posle više od tri decenije.
– Ovo je veliki uspeh ekipe podmlatka. U izuzetnoj konkurenciji, od uvežbanih ekipa iz 15 gradova i opština u Srbiji, pokazali su sjajno znanje i sjajne veštine. To su sjajni ljudi, puni entuzijazma, što nas iz Crvenog krsta dodatno motiviše da radimo i podržavamo tu njihovu energiju i trud i želju na putu humanosti, izjavila je sekretar mitrovačkog Crvenog krsta, Tatjana Jovančević.
Sa podmlatkom je vredno radila instruktorka i volonterka Crvenog krsta Natalija Mirčeta, koja je istakla da su se za takmičenje spremali čak devet meseci.
– Ja sam ponosna i nisam očekivala da će postići ovakav uspeh. Još uvek se utisci nisu slegli, a sve znanje koje sam imala sam na njih prenela. Prvo sam se bavila time da oni postanu dobri ljudi, da se slože kao ekipa i dobri prijatelji, a posle je došla tehnika na red, kazala je mlada instruktorka.
Volonteri smatraju da konkurencija jeste bila teška, a takmičenje na visokom nivou, međutim, kažu da su potpuno spremni da deluju i u daleko ozbiljnijim situacijama, od onih koje su dobili kao zadatke na takmičenju.
– Takmičenje je ustvari simulacija. Osobe su glumile da su povređene, a nama je bilo da ih zbrinemo. Ove godine to je bilo zbrinjavanje povreda na manifestacijama, jer je vrlo važno da se možemo snaći i u životu kada se tako nešto dogodi. Ne mogu reći da je bilo lako, ali smo se dugo spremali i samim tim smo bili spremni, izjavila je Teodora Baćić, član pobedničke ekipe.

Možda Vam se svidi i