Spremni za zimu – Suta počinje sa radom zimska služba

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Uoči početka zimske sezone, preduzeće „Sirmiumput“ i ove godine partnerstvo za zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica poverilo je lokalnoj firmi „Hidrograđevinar“. Danas je u bazi ove firme održana smotra mehanizacije.

Na smotri je potvrđeno da sva potrebna mehanizacija stoji spremna i u ispravnom stanju. Takođe, istaknuto je da postoji dovoljna količina soli i rizle, što garantuje efikasno suzbijanje zimskih izazova koji predstoje. Direktor „Sirmiumputa“, Stević Mihajlo, izrazio je zadovoljstvo sprovedenom smotrom mehanizacije u okviru „Hidrograđevinara“.

„Danas je izvršena zvanična smotra mehanizacije u firmi ‘Hidrograđevinar’, jer zimska sezona zvanično počinje sutra, 15. novembra, a traje do marta meseca 2024. godine. Posao zimske službe ponovo je poveren ‘Hidrograđevinaru’ zbog njihovog dosadašnjeg izuzetnog odgovora na zahteve građana u okviru Grada Sremska Mitrovica“, istakao je Stević.

U gradu se održava oko 200 kilometara saobraćajnica, kako u samom gradu, tako i u selima. Firma „Hidrograđevinar“ već tradicionalno obnavlja svoj vozni park, a ove godine dodatno unapređenje predstavlja nabavka kamiona nove generacije, spreman da odgovori na sve izazove zimske sezone.

„S obzirom na trenutne temperature koje su iznad nule, služba će biti u pripravnosti, a čim temperature padnu ispod nule i pet stepeni, naše službe će izaći na teren“, naglasio je direktor Stević, osiguravajući građane da će zimske uslove održavati na visokom nivou funkcionalnosti.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić rekao je da je zimska služba potpuno spremna za nastupajuću zimsku sezonu.

,Prema planu rada organizacije zimske službe, koji će ove nedelje biti usbojen na Gradskom štabu konstatovano je da je kompletna zimska mehanizacija ispravn, kompletna zimska mehanizacija u ispravnom stanju, s dovoljnim zalihama soli, rizli i drugih abrazivnih materijala. Bez obzira na trenutno lepo vreme, ističemo da zima brzo dolazi. Firma ‘Hidrogradjevinar’ je angažovala potrebnu opremu i ljudstvo kako bismo spremno dočekali zimu. Ugovorom je predviđeno 40 miliona dinara sa PDV-om za ove svrhe, obuhvatajući održavanje 130km lokalnih puteva i 85 kilometara prioritetnih saobraćajnica prema stepenima priorit.” rekao je Petar Samardžić, zamenik gradinačelnice grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i