Novembarski dani: Nadmetanje osmeha i talenata “Atletski miting za najmlađe”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sklopu svečanog obeležavanja „Novembarskih dana“ danas se u Sremskoj Mitrovici održava uzbudljiva sportska manifestacija – „Atletski miting“. Ovaj događaj, organizovan od strane Sportskog saveza Grada i podržan od strane Gradske uprave za kulturu i sport, privukao je pažnju brojnih građana i ljubitelja atletike.

Miting se odvija u prostorijama PSC „Pinki“, a posebno je zanimljiv jer je namenjen najmlađima, odnosno deci uzrasta 3 i 4 razred Osnovne škole. Ideja je bila obeležiti praznični period kroz rad s decom, promovišući bazične sportske vrednosti gde je naglasak na osmehu i dečijoj radosti učestvovanja u sportu.

Današnje takmičenje ima poseban šarm jer ga vode dve istaknute reprezentativke Srbije, bivše rekorderke u atletici. Dragana Tomašević, učesnica čak pet puta na Olimpijskim igrama, deli svoje iskustvo s mališanima, dok Jelena Aćimović, polufinalista Evropskog prvenstva u Torinu, pruža dodatnu sportsku inspiraciju.

Sekretar Sportskog saveza grada, Nemanja Crnić, ističe važnost današnjeg događaja: „Želeli smo da praznik obeležimo u radu sa decom, sa mališanima, u bazičnom sportu, gde je najvažniji osmeh i dečija animacija u sportu. Dve profesorice fizičkog napravile su takmičenje u kome deca uživaju.“

Ovaj atletski miting ne samo što promoviše sportski duh i aktivnost među najmlađima, već i naglašava značaj zajedništva, radosti i zdravog načina života. Svi prisutni danas u PSC „Pinki“ imaju priliku da svedoče ne samo sportskom takmičenju već i razmeni pozitivne energije i entuzijazma među budućim sportistima.

Dragana Tomašević, proslavljena atletičarka istakla je važnost okupljanja velikog broja dece u sportu, rekla kako oni danas nisu tu zbog nagrada i prvih mesta već prvenstveno zbog druženja, stvaranja prijateljstva i gradjenja sportskog duha.

Jelena Aćimović, saradnica u Sportskom savezu grada rekla je da je ovo takmičenje u atletici koje se prvi put organizacije u okviru “Novembarskih dana”, veliki broj dece je prijavljen.

Aćimović se zahvalila svim obrazovnim ustanovama koje se uvek odazovu pozivu.


Možda Vam se svidi i