Spaljivanje ostataka useva neće biti tolerisano

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U proteklim danima, u selu Grgurevci bilo je nekoliko manjih požara uzrokovanih spaljivanjem ostataka useva na poljoprivrednom zemljištu. Ova dugogodišnja štetna praksa često se primenjuje kako bi se izbegli neophodni troškovi za pravilno odlaganje. Međutim, Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove jasno je poručila da takvo ponašanje neće biti tolerisano i pojedinci uhvaćeni u delu suočiće se s kaznama.

Umesto uštede, ovakva praksa je dovela do zagađenja životne sredine, oštećenja poljoprivrednog zemljišta i, što je najvažnije, potencijalnog širenja požara. Nadležni apeluju na sve građane koji se bave spaljivanjem ostataka useva da budu svesni da je to strogo kažnjivo prema raznim zakonima. Ekipe komunalne policije i inspekcijske službe aktivno patroliraju područje, i svako uhvaćen u delu biće procesuiran u skladu sa zakonom.

Jasna Poznanović, vršilac dužnosti načelnika Gradskog odeljenja za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, istakla je to tokom konferencije za novinare održane 22. septembra, ističući: „Želimo naglasiti da se ovakvo ponašanje neće tolerisati. To nije samo nelegalno, već predstavlja ozbiljnu pretnju za našu životnu sredinu i javnu bezbednost.“

Gradsko rukovodstvo zauzima proaktivni stav protiv ovih štetnih praksi, sa ciljem očuvanja životne sredine, zaštite resursa u poljoprivredi i osiguravanja bezbednosti zajednice.

Možda Vam se svidi i