Otvorena sala u Bajićevoj školi

Od strane Ozon
0 komentar

Od 22. septembra, učenici Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ imaju priliku da pohađaju časove fizičkog vaspitanja u potpuno rekonstruisanoj i modernizovanoj fiskulturnoj sali, što je donelo zadovoljstvo kako njima, tako i njihovim nastavnicima.

Direktorica škole, Marija Han, izrazila je zahvalnost Gradu Sremska Mitrovica i Pokrajinskoj vladi za odobrena finansijska sredstva u iznosu od pet i po miliona dinara koja su omogućila obnovu poda u njihovoj fiskulturnoj sali. „Naša škola neguje sportski duh, i dobro je poznato da naši učenici postižu zavidne sportske rezultate,“ rekla je gospođa Han.

Zamenik gradonačelnika, Petar Samardžić, podsetio je na zajedničke napore Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Sremska Mitrovica u obnovi sportskih terena i sala u proteklom periodu. „Prošle godine završena je rekonstrukcija sportskog igrališta i terena u Osnovnoj školi ‘Branko Radičević’ u Bosutu, a trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale u Noćaju. Ovo je deo šireg plana obnove sportskih objekata,“ istakao je gospodin Samardžić. „Ovakve investicije su od izuzetnog značaja jer se ulaže u decu, obrazovanje i sport. Nadam se da će ova investicija roditi buduće sportske šampione koji će dostojno predstavljati Sremsku Mitrovicu i našu zemlju u svetu.“

Svečano otvaranje nove sale obeleženo je prijateljskom utakmicom učenika sa basketašicama iz škole „Jovan Jovanović Zmaj,“ koje su nedavno osvojile bronzane medalje na „Školarijadi“ u Brazilu.

Osim rekonstrukcije fiskulturne sale, ulaganja u Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ se nastavljaju. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje odobrio je dodatna sredstva u iznosu od 10,4 miliona dinara za spoljašnje radove na školskim objektima i obnovu fasade.

Možda Vam se svidi i