Smanjena kazna u ponovljenom postupku za kidnapovanje dečaka u Staroj Pazovi

Od strane Ozon
0 komentar

U ponovljenom postupku za otmicu tada trinaestogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove četvorica muškaraca osuđena su na ukupno 22 i po godine zatvora.

Kako je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici potvrđeno za Dnevnik, nepravosnažnom presudom je M.J. (58) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, njegov sin L.J. (22) i njegov drug A.M. (22) na po pet i po godina, a tada maloletni, sada punoletni sin N.J. (19) na kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od četiri i po godine.

Inače, prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, oni su osuđeni na ukupno 28 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo ovu odluku i vratio na ponovljeno suđenje.

Prema optužnici, stariji muškarac, stariji sin i njegov drugar su 27. oktobra 2019. godine oteli tada trinaestogodišnjaka i držali ga zatočenog u napuštenoj vikendici u Belegišu.

Ideja je bila da se traži otkup od njegovog oca, a dečak je tamo bio sve dok ga policija nije pronašla i spasila. 

Otac kidnapovanog dečaka je prošle godine za Kurir ispričao kako je „ideja bila da od njega traže pola miliona evra, jer su znali da ima novca“. Međutim, u ovom naumu nisu uspeli, jer su i porodica i policija brzo reagovali, te je dečak pronađen, a počinioci uhapšeni.

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i