Savremena „IT“ oprema za Mitrovačke đake

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je svečana dodela mBot robota i dronova za osnovne škole, zahvaljujući Rotari klubu Sremska Mitrovica i Rotari distriktu za Srbiju i Crnu Goru, uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Ova moderna oprema iz oblasti informacionih tehnologija ima za cilj da obogati učenje učenika šestih razreda, omogućavajući im da putem praktičnog rada i programiranja steknu znanje o programskim jezicima u skladu sa nastavnim planom i programom.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Zoran Đurić, prisutnima je izrazio dobrodošlicu i istakao da se ova hvalevredna inicijativa sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete već treću godinu zaredom. Ova akcija doprinosi digitalnoj pismenosti kod đaka, pružajući im priliku da se praktično upoznaju sa modernim tehnologijama.

Ove godine, ukupno 30 škola na teritoriji Srema je dobilo mBot robote i nove generacije dronove. Pored toga, organizovana je i obuka za predstavnike osnovnih škola o korišćenju ove opreme, kako bi se maksimalno iskoristile njene mogućnosti u obrazovnom procesu.

Rotari klub Sremska Mitrovica, Rotari distrikt za Srbiju i Crnu Goru i Grad Sremska Mitrovica su time još jednom pokazali svoju predanost razvoju obrazovanja i unapređenju veština učenika kroz primenu savremenih tehnologija. Ova inicijativa će sigurno doprineti daljem razvoju digitalne pismenosti među mladima i pripremi ih za izazove budućnosti.

Foto Град Сремска Митровица 20/25

Možda Vam se svidi i