Saobraćajna policija otkrila više od 6.600 prekršaja tokom nedelju dana kontrole kamiona i autobusa

Od strane Ozon
0 komentar

U proteklih nedelju dana, saobraćajna policija je intenzivno proveraval putničke autobuse i teretna vozila, prekontrolišući više od 11.111 vozila. Tokom ovih kontrola, evidentirani su brojni prekršaji, pri čemu su ukupno utvrđena 6.612 prekršaja, prema izveštaju policije.

U detaljnoj analizi, utvrđeno je da je 496 prekršaja napravljeno od strane vozača autobusa, dok je značajno veći broj, tačnije 6.116 prekršaja, pripisan vozačima kamiona.

Posebno zabrinjavajuće je otkriće da je više od trećine vozača autobusa i teretnih vozila, preciznije 2.334, kažnjeno zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja povezanih s tahografima. Takođe, 1.215 vozača ili članova posade vozila sankcionisano je zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije.

Jedna od najalarmantnijih saopštenja iz ovog izveštaja jeste isključenje 22 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. Ovo predstavlja ozbiljan problem za bezbednost na putevima i ukazuje na potrebu strože kontrole i edukacije vozača.

Saobraćajna policija najavljuje nastavak ovih preventivnih mera i intenzivnih kontrola kako bi se osigurala sigurnost i red u saobraćaju.

Možda Vam se svidi i