Sajam zapošljavanja: U ponudi oko 500 radnih mesta kod 23 poslodavca

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Sremska Mitrovica, grad posvećen rešavanju nezaposlenosti, danas je bio domaćin izuzetno uspešnog Sajma zapošljavanja u Poslovno-sportskom centru „Pinki“. Uz učešće 23 poslodavca i sa ciljem popunjavanja oko 500 radnih mesta, ovaj događaj je stvorio vrednu platformu za povezivanje tražilaca posla i poslodavaca.

Sremska Mitrovica je dugo bila fokusirana na borbu protiv nezaposlenosti u regionu. Sa trenutnom stopom nezaposlenosti ispod 3 procenta, grad je bio proaktivan u implementaciji strategija za stvaranje veće mogućnosti za zapošljavanje. U toku su inicijative za uspostavljanje novih radnih zona, uključujući i predstojeći projekat „Sever 3“, koji se nalazi severno od autoputa. Nadalje, postojeće radne zone se unapređuju razvojem infrastrukture i komunalnom nadogradnjom. Naime, planovi proširenja dve kompanije u okviru Industrijske zone „Istok“ rezultiraće otvaranjem preko 600 novih radnih mesta. Ovi napori odražavaju posvećenost grada da obezbedi odgovarajuće mogućnosti zapošljavanja za sve pojedince koji traže posao, rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice.

Sajam zapošljavanja: Povezivanje tražilaca posla i poslodavaca

Sajam zapošljavanja održan u Sremskoj Mitrovici poslužio je kao ključni most između tražilaca posla i poslodavaca. Polaznici, posebno građani koji su trenutno nezaposleni, imali su priliku da dostave svoje biografije i uspostave direktnu vezu sa potencijalnim poslodavcima. Sajam je bio u službi da poslodavci imaju pristup grupi pojedinaca za trenutne i buduće potrebe zapošljavanja. Uspeh manifestacije može se zahvaliti zalaganju Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Sremska Mitrovica, koja je odigrala ključnu ulogu u organizovanju Sajma i održavanju tradicije okupljanja poslodavaca i tražilaca posla.

Potražnja za raznim profesijama

Marija Aničić, zadužena za pravne, kadrovske i administrativne poslove, istakla je raznoliku potražnju za radnicima različitih profesija. Poslodavci koji učestvuju na sajmu iskazali su značajnu potrebu za stručnim profesionalcima kao što su operateri u proizvodnji, vodoinstalateri, administrativno osoblje, mašinski inženjeri, edukatori i vozači u različitim kategorijama. Ova raznovrsna potražnja osigurava da osobe koje traže posao sa različitim veštinama imaju priliku da istraže mogućnosti zapošljavanja koje odgovaraju njihovim kvalifikacijama.

Budući izgledi i stalna podrška

Organizatori Sajma zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici posvećeni su kontinuiranoj podršci kako onima koji traže posao, tako i poslodavcima. Već su u toku planovi da se u predstojećoj jesenjoj sezoni održi još jedan sajam, koji će ponuditi dodatne mogućnosti pojedincima koji traže posao. Takođe, slični događaji biće organizovani iu drugim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje, čime će se pozitivan uticaj proširiti i na susedna područja poput Rume, Stare Pazove i Inđije.

Sajam zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici služi kao katalizator za premošćavanje jaza između onih koji traže posao i poslodavaca, stvarajući značajne mogućnosti za zapošljavanje i doprinoseći smanjenju stope nezaposlenosti. Sa fokusom na omogućavanje veza i negovanje naprednog tržišta rada, grad ostaje nepokolebljiv u svojoj posvećenosti pružanju podrške svojim stanovnicima.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Sremska Mitrovica trenutno je oko devet i po hiljada nezaposlenih lica, od čega su više od 50 odsto žene. Trenutno se na evidenciji mitrovačke filijale nalazi se oko dve hiljade nezaposlenih lica.

Možda Vam se svidi i