Javni čas klasičnog baleta sa polaznicima Studija Olena i predstavljanje knjige ‘Pisma iz Portugala’

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Sve ljubitelje igre i umetnosti očekuje uzbudljiv događaj. U organizaciji udruženja „Sirmijum – grad dece“ u subotu, 27. maja, u Svečanoj sali Mitrovačke gimnazije održaće se javni čas baleta. U predstavi, koju vodi umetnički direktor Svetlana Olena Rimac, igraju talentovani učenici trećeg razreda baletske škole Studija Olena iz Sremske Mitrovice i Bijeljine.


Čas baleta preneće publiku u svet gracioznosti, elegancije i umetničkog izraza. Studio Olena, poznat po izuzetnoj posvećenosti klasičnom baletu, neguje mlade talente i oblikuje ih u perspektivne izvođače. Pod vođstvom Svetlane Olene Rimac, ambiciozni igrači će pokazati svoje umeće i strast prema ovoj vanvremenskoj umetničkoj formi.


Dodatno uzbuđenje večeri, doneće gostovanje Gabrijele Teglaši Jojkić, primabalerine srpskog baleta. Kao predsednik Udruženja baletskih umetnika Vojvodine, Jojkić je dala značajan doprinos razvoju i promociji baleta u regionu. Uz očaravajuću baletsku predstavu, Jojkićeva će publiku oduševiti i predstavljanjem svoje druge knjige pod nazivom „Pisma iz Portugala“. Ova jedinstvena mešavina književnosti i baleta stvara zaista zadivljujuće iskustvo za prisutne.


Javni čas baleta nudi divnu priliku i ljubiteljima baleta i novopridošlicama da se urone u lepotu i umetnost klasične igre. Pažljivo koreografisane rutine, precizni pokreti i emotivno pripovedanje preneće publiku u svet očaranosti, gde snovi oživljavaju kroz ples.


Označite svoje kalendare za subotu, 27. maj, i budite deo ove magične večeri u Svečanoj sali Mitrovačke gimnazije. Predstava će početi u 17.00 časova, a vrata će se otvoriti u 16.30 časova. Ne propustite priliku da budete svedoci izuzetnog talenta studenata baleta Studija Olena i zadivljujućeg prisustva Gabrijele Teglaši Jojkić. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji preko Udruženja „Sirmium – grad dece“ ili na mestu održavanja na dan manifestacije.


Pripremite se da budete opčinjeni elegancijom i umećem klasičnog baleta dok talentovani studenti baleta Studija Olena krase scenu u Sremskoj Mitrovici. Pod rukovodstvom umetničke direktorke Svetlane Olene Rimac i uz specijalno gostovanje Gabrijele Teglaši Jojkić, ovaj javni čas baleta obećava veče očaranosti i kulturnog užitka. Prihvatite magiju plesa i uronite u svet lepote i pripovedanja. Ne propustite priliku da budete svedoci neverovatnog talenta ovih mladih izvođača.

Možda Vam se svidi i