Raste nivo Dunava i Save

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Dunavu kod hidrološke stanice Novi Sad i na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaji će se narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava – navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Takođe, na sajtu RHMZ objavljeno je i da se danas na jugu Bačke, u Sremu i Banatu, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuje pojava kiše, plјuskova i grmlјavine.

Prema poslednjem izveštaju RHMZ o stanju vode na rečnim tokovima Dunava i Save od juče, vodostaj je bio u stagnaciji, ali se sada beleži blagi porast i kod Beograda. Nasuprot tome vodostaj Tise, i Velike Morave je u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja narednih dana.

Nestabilno do prvog juna

– Proticaji su u metrima kubnim u sekundi i kod Sremske Mitrovice na Savi trenutno su 3.600 kubika, a na Dunav kod Bogojeva je to 5.000 kubika u sekundi. Tako da u HE „Đerdap ulazi oko 9.000 kubika, a pre padavina to je bilo je oko 4 do 5 hiljada kubika ukupno – rekao je za „Blic“ Dejan Vladiković, hidrolog RHMZ.

Prema njegovim rečima, vreme u Srbiji biće nestabilno do prvog juna.

Izvor: Blic

Možda Vam se svidi i