Produžen popust na račune za struju do 30. decembra

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – EPS se suočavao sa teškoćama u isporuci računa zbog hakerskog napada, dok se kupci suočavaju sa odloženim isporukama i nepravilnostima u dostavi. Popusti i dalje važe uprkos ovim problemima. Popust od pet odsto ostaje za sve potrošače koji budu platili račun do 30. decembra, budući da je EPS produžio rok sa 28. na 30. decembar.

Najznačajnija informacija je produženje roka za popust od pet odsto na račun struje do 30. decembra, umesto prethodnog datuma do 28. decembra. Ovo je važno za sve potrošače koji budu platili račun za struju u ovom proširenom periodu, te će popust biti uračunat u zvanično ugovorenu cenu.

EPS je u saopštenju naglasio da su preduzeti koraci kako bi se osigurala sigurnost sistema i bezbednost podataka. Trenutno su van funkcije šalteri EPS-a i portal „Uvid u račun“, ali stručnjaci rade na vraćanju sistema u funkciju.

Popusti za rane uplate važiće za obračune od oktobra 2023. do marta 2024. godine, a u zavisnosti od uštede, potrošači mogu ostvariti popuste od 20 do čak 40 odsto na narednih šest meseci. Uslovi za dobijanje popusta zahtevaju uštedu u potrošnji energije u odnosu na prethodne godine.

Za uštede energije od pet do 15 odsto obračunava se popust od 20 odsto, a za potrošnju od 15 do 20 odsto popust je 25 odsto.

Građani koji smanje potrošnju struje između 20 i 25 odsto, moći će da računaju na popust od 30 odsto, dok će oni koji uštede između 25 i 30 odsto energije ostvariti popust od 35 odsto. Najveći popust od 40 odsto imaće domaćinstva koja potrošnju električne energije smanje za više od 30 odsto.

Takođe, domaćinstvima će se obračunavati popust od pet odsto ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje toliko u odnosu na učešće niže tarife u obračunu za isti mesec prethodne godine. Važno je da domaćinstvo ostvari uštedu ili u odnosu na isti mesec prethodne godine ili na isti mesec 2021. godine kako bi se popusti obračunali na računu. Uslov za odobravanje popusta je da kupci imaju potrošnju u obračunskom periodu.

Možda Vam se svidi i