Prijavi se: Raspisan 45. konkurs fonda za mlade talente Republike Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/Srbija. Fond za Mlade Talente Republike Srbije objavio je 45. Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za izuzetne uspehe ostvarene na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom 2022. godine. Konkurs će biti otvoren do 20. oktobra.

Na ovom konkursu mogu učestvovati svi srednjoškolci koji su zauzeli prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima. Svaki učesnik može biti nagrađen samo jednom nagradom, i to za najbolji rezultat postignut tokom 2022. godine.

Visina nagrade zavisi od ranga i plasmana na takmičenju i varira od 20.000 do 200.000 dinara po kandidatu.

Priznata takmičenja obuhvataju događaje iz Kalendara takmičenja koji su odobreni od strane Ministarstva Prosvete na republičkom i međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Fond za Mlade Talente, koji je u okviru Ministarstva Nauke, Tehnološkog Razvoja i Inovacija, ima za cilj pružanje podrške talentovanim mladim osobama u ranoj fazi njihovog obrazovanja i motivaciju da nastave sa postizanjem uspeha kako bi postali stipendisti ovog fonda.

Fond za Mlade Talente aktivan je od 2008. godine i do danas je dodelio više od 40.000 stipendija i nagrada učenicima srednjih škola i studentima. U okviru trenutne sveobuhvatne reforme fonda, uspostavljene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom, a uvedene su i nove inicijative u podršci talentima.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar