Prijava dece za 10.000 dinara finansijske pomoći države počinje 20. avgusta

Od strane Ozon
0 komentar

Prijava dece mlađe od 16 godina za novčanu pomoć države od 10.000 dinara počeće 20. avgusta i trajaće do 20. septembra, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali. On je kazao da će ovu finansijsku pomoć države koja počinje za 10 dana i na koju će imati pravo i deca koja nisu dobila pomoć za mlade, odnosno ona rođena posle 21. novembra 2006, biti isplaćena do 25. septembra, odnosno najkasnije do 1. oktobra. „Prijava će biti veoma jednostavna, elektronski preko Uprave za trezor. Biće potrebno isto kao i za sve dosadašnje pomoći koje smo isplaćivali. Majke treba da unesu broj lične karte, JMBG, ime i prezime i broj računa, odnosno da se izabere banku u kojoj se žele da im pomoć bude isplaćena.

Prema ranijim najavama prijava za ovu pomoć će biti moguća i za samohrane očeve, koji će osim pomenutih podataka, morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo. Kada je reč o starateljima i oni će morati da podnesu digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo, a primaocima novčane socijalne pomoći 10.000 dinara biće automatski isplaćeno, dodao je ministar.

Pomoć može da dobije svako dete koje je državljanin Srbije, rođeno 21. novembra 2006. godine ili posle tog datuma – Sva deca koja u 2023. godini pune 16 godina, do 20.novembra 2023. godine. Jednokratnu državnu pomoć prošle godine, imali su mladi od 16 do 29 godina (na dan 20. novembar). 

Za svako dete u porodici koja ispunjavaju uslove, posebno se prijavljuje i svako dete posebno ima pravo na 10.000 dinara pomoći.

Sva deca DO 16 godina imaju pravo na novčanu pomoć i ona koja ove godine pune 16 – Ozon Media

Možda Vam se svidi i