Preko milion građana učestvuje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“

Od strane Ozon
0 komentar

Broj učesnika u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ premašio je milion, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Kako je precizirano, od početka nove nagradne igre u januaru ove godine do danas, građani su otvorili 1.008.416 korisničkih naloga u okviru aplikacije „Uzmi račun i pobedi“.

U Ministarstvu finansija smatraju da takav odziv govori o visokom nivou odgovornosti građana u borbi protiv sive ekonomije, a s obzirom da je ovo i prvo digitalno izdanje nagradne igre, odnosno da se prvi put prešlo sa sistema slanja koverata na skeniranje računa preko aplikacije. Oni smatraju da odziv građana svedoči i o spremnosti svih generacija da prihvate digitalizaciju.

Iako je drugi krug još uvek u toku, broj fiskalnih računa koji su poslati preko aplikacije je već dvostruko premašio najuspešniju nagradnu igru do sad – građani su u novom ciklusu skenirali više od 260 miliona računa, naveli su iz Ministarstva finansija.

Podseća se i da pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji, kao i da svi skenirani računi iz prvog kruga ravnopravno konkurišu za nagrade i u drugom krugu, a to je deset stanova u Beogradu.

U igri mogu da učestvuju samo ispravni fiskalni računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije.

U okviru ovogodišnjeg izdanja nagradne igre preostala su još tri izvlačenja, u kojima srećne dobitnike očekuje još šest stanova u Beogradu.

Aplikacija „Uzmi račun i pobedi“, koju su razvili Poreska uprava i Ministarstvo finansija je besplatna za korišćenje.  

Izvor: 021.rs

Možda Vam se svidi i