Povećanje penzija za 5.5%: Nije potreban zahtev za isplatu uvećanih penzija.

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za 5.5% stupilo je na snagu od 1. oktobra 2023. godine, a povećane penzije i ostale naknade biće isplaćene početkom novembra.

Ovo povećanje od 5.5% primenjuje se na sve korisnike penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, bez obzira na vrstu penzije ili prava koja primaju. Republički fond za PIO ističe da korisnici penzija ne moraju podnositi poseban zahtev za isplatu uvećanih penzija, jer će fond automatski izračunati i isplatiti povećane iznose u okviru redovnih isplata, bez potrebe za donošenjem pojedinačnih rešenja.

Takođe, budući korisnici penzija i ostalih prava automatski će imati koristi od ovog povećanja jer će se ono uračunati u obračun penzija i ostalih naknada. Ovo se odnosi i na opšti bod koji je usklađen za isti iznos kao i penzije. Dakle, ni budući korisnici neće morati da podnose zahtev Fondu PIO u vezi sa ovim povećanjem.

Republički fond za PIO ističe da nema potrebe za kontaktiranjem različitih pojedinaca ili organizacija kao što su advokati, udruženja ili grupe građana, jer se sva povećanja obrađuju automatski i bez potrebe za posredovanjem.

Možda Vam se svidi i