Od sledeće nedelje počinje rekonstrukcija česmi u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon Media – Mitrovčani će uskoro videti promene u svom gradu, kako se gradske vlasti pripremaju za početak rekonstrukcije javnih česmi. Prošle godine, građani Sremske Mitrovice su izabrali uređenje javnih česmi kao prioritetni projekat, a sada predsednik Skupštine grada, Vladimir Pavlović najavljuje da će radovi početi od ponedeljka.

Grad Sremska Mitrovica ima ukupno 74 aktivna arterska bunara, radiće se rekonstrukcija svih česmi u gradu i okolnim selima. Kao što ističe Pavlović, odlučeno je da se obavi sveobuhvatna rekonstrukcija, a ne samo površinske promene poput farbanja i postavljanja mesta za biciklove.

„Razlog zašto smo čekali sa ovim radovima jeste taj da smo se konsultovali sa strukom i odlučili smo da radimo potpunu rekonstrukciju svake česme, uključujući protok vode i druge aspekte,“ izjavio je Pavlović.

Radovi će započeti od „Crvene česme“, a zatim će se nastaviti kod hale „Pinki“, u naselju „Matije Huđi“ i u Radenkoviću. Najvažnija rekonstrukcija će se obaviti u selu Radenković, gde je česma jedini izvor pijaće vode, osim vodovoda.

Pavlović je takođe napomenuo da se za ovu godinu opredeljuje 3.6 miliona dinara za radove, ali se očekuje da će naredne godine biti izdvojeno više sredstava kako bi se ovaj projekt kompletirao na svim česmama.

Kada je u pitanju ispravnost vode na česmama, grad redovno vrši provere kako bi osigurao da je voda za piće sigurna. Ovo uključuje četiri provere godišnje, a u slučaju sumnje u ispravnost vode, provere se obavljaju u još učestalijim intervalima, na sedam do četrnaest dana, do ispravnosti vode.

Planira se i postavljanje obaveštenja o ispravnosti vode na samim česmama, na oglasnim tablama koje će biti postavljene uz javne česme, kao i QR kodova koji će korisnicima omogućiti da provere trenutnu ispravnost vode putem sajta vodovoda.

Možda Vam se svidi i