Policija kontrolisala autobuse: 10 vozača pijani hteli da prevoze najmlađe

Od strane Ozon
0 komentar

U nastojanju da osigura bezbednost najmlađih putnika, Uprava saobraćajne policije sprovodi rigorozne kontrole autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece. Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije istakao je da je bezbednost dece apsolutni prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova i da se apeluje na sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da se strogo pridržavaju propisa.

Ovo je posebno značajno u vreme ekskurzija, kada se naše najmlađe generacije upućuju na putovanja na kojima bi trebalo da stvore nezaboravne uspomene, a bezbednost je ključna da bi se to postiglo.

U 2023. godini, Uprava saobraćajne policije je do sada pregledala više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece. Tokom tih kontrola, utvrđeno je da je 20 autobusa imalo tehničke neispravnosti, a čak 23 vozača su isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju.

Najalarmantniji podatak je da je čak deset vozača bilo u alkoholisanom stanju tokom kontrole, što je neprihvatljivo s obzirom na odgovornost koju imaju prema deci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova jasno ističe da bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet i obećava da će nastaviti sa strogim kontrolama kako bi se osiguralo da autobusi i vozači ispunjavaju sve neophodne uslove pre nego što deca krenu na svoja putovanja.

 Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece – kazao je Stević.

Izvor: Blic

Možda Vam se svidi i