Pojačano prisustvo policije od jutros u školama

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Od danas u svim školama u Sremskoj Mitrovici, nekoliko dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”, prisutni su policijski službenici i to sve do kraja nastave.

Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola. Nastava koja je bila u prekidu od četvrtka, danas je nastavljena u svim osnovnim i srednjim školama u Sremskoj Mitrovici.

Razgovarali smo sa decom da im pomognemo lakše da prebrode čitavu ovu situaciju.Znači nam što su policajci tu, osećamo se sigurnije kad vidimo da je policajac u hodniku, rekla je majka deteta iz jedne Osnovne škole.

Nastava se od danas u svim školama odvija potpuno normalno po nastavnom programu.

Srbija tuguje za žrtvama dve masovne pucnjave koje su se odigrale u razmaku od nepunih 48 sati. Prvo je trinaestogodišnjak u sredu ujutru u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru iz vatrenog oružja ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja. Nova tragedija dogodila se u noći između četvrtka i petka u okolini Mladenovca kada je dvadesetogodišnji mladić idući kroz nekoliko sela iz automatske puške ubio osam osoba, a ranio 14. Trinaestogodišnji napadač u OŠ „Vladislav Ribnikar“ nalazi se u Klinici za neuropsihijatriju, dok je napadač iz Mladenovca saslušan i određen mu je pritvor.

Možda Vam se svidi i