Počela akcija sprovođenja putnog zaštitnog pojasa – nesavesni poljoprivrednici biće sankcionisani

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica započeo je akciju snimanja putnih pravaca teritoriji grada, na osnovu brojnih prijava građana da su poljoprivrednici zaoravali putne pojaseve i time ugrozili bezbednost u saobraćaju. Akcija je pokrenuta zbog odoravanja puteva od strane poljoprivrednika i time ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Zamenik načelnika GU za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Miloš Madžić danas je posetio deonicu puta Laćarak – Čalma na kojoj je počelo sprovođenje akcije putnog zaštitnog pojasa.

Ova akcija planira se na teritoriji cele opštine Sremska Mitrovica.

Madžić je za medije rekao da je grad počeo snimanje svih putnih pojaseva na teritoriji opštine.

Zbog učestale uzurpacije, odnosno odoravanja nekategorisanih atarskih puteva preduzeće mere zaštite.

„Prema utvrđenosti na terenu i prema velikom broju prijava građana primetili smo da su poljoprivrednici počeli da zaoravaju putne pojaseve i time u velikoj meri ugrozili bezbednost u saobraćaju. Geometri će biti na terenu, raditi svoj posao a sva lica koja su zaorala putni pojas biće propisno sankcionisana. U sklopu ove i prošlogodišnje akcije nastavljamo sa sađenjem stabala i vetrozaštitnog pojasa.“ rekao je Madžić.

Grad će kontrolisati i sankcionisati nesavesne poljoprivrednike.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Nenad 09.02.2023. - 3:58 pm

Kolika je širina putnih pojaseva?

Dača 10.02.2023. - 8:39 am

Do Bešenova,od V.Radinaca obradjuju sve do bele linije,tu je put bio do 90 -tih oko 20 metara,sad se sveo na 5-6 metara.Potpuno podržavam akciju.

Komentari su zatvoreni.