Penzije: Građani iz grupe zaposleni novac mogu da očekuju 10. i 11. oktobra

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon Media. – Penzioneri u Srbiji se pripremaju za još jedan mesec isplata penzija, a Preduzeće za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) nedavno je objavilo detaljan kalendar isplata za septembar. Ovog puta, prvo će novac stići na račune penzionera iz kategorije samostalne delatnosti, a zatim će se isplate nastaviti za poljoprivredne i vojne penzionere.

Prema najnovijem rasporedu, isplate će krenuti 3. oktobra i trajati do 11. oktobra, obuhvatajući različite kategorije penzionera. Samostalni preduzetnici, koji su tokom svog radnog veka doprinosili ekonomiji zemlje svojim samostalnim aktivnostima, prvi će dobiti svoje penzije na račune.

Sledeća grupa penzionera koja će dobiti svoj novac su poljoprivredni penzioneri. Ova kategorija penzionera igra ključnu ulogu u očuvanju ruralnih zajednica i poljoprivredne proizvodnje, a njihove penzije stižu nakon samostalnih preduzetnika.

Nakon toga, vojni penzioneri će dobiti svoje isplate. Ova grupa penzionera obuhvata veterane koji su služili u oružanim snagama Republike Srbije i bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ). Njihove penzije će biti dostupne 10. i 11. oktobra.

Za građane iz grupe zaposleni, isplate penzija su zakazane takođe za 10. i 11. oktobar.

Možda Vam se svidi i