Palić Dance Open 2023: Festival spektakularnog plesa i medalja za plesače studija „Olena“

Od strane Ozon
0 komentar
Palić Dance Open 2023. u organizaciji Plesnog kluba „Stars“ i „Dance Nov“ oduševio je publiku 17. juna. Ovaj plesni festival okupio je oko 27 plesnih studija i klubova, sa preko hiljadu talentovanih plesača koji su prikazali 200 izuzetnih koreografija.

SREMSKA MITROVICA. Jedan od istaknutih izvođača bio je Studio modernog i klasičnog baleta „Olena“, koji je oduševio publiku sa četiri koreografije. Nina Lončarević je priredila šou u kategoriji solo dece, obezbedivši prvo mesto u kategoriji Art. U kategoriji duo savremeni/moderni balet za seniore, Eleonora Jokić Runtić i Danijel Strniša pokazali su svoje izuzetno umeće i zauzeli prvo mesto. Za Danijela je ova predstava obeležila poslednji nastup u studiju, jer će u septembru u Baletskoj gimnaziji u Pančevu krenuti na novo putovanje.

Formacija „Kiša” trijumfovala je u kategoriji Art za mini plesače, ostavivši gledaoce u čudu. Talentovane igračice koje su oživele ovu koreografiju su Vanja Bracanović, Anastasija Bagić, Milijana Kević, Dajana Dražić, Elena Janković, Nela Milisavić, Elena Divljak, Maša Stanković, Mia Kovandžić, Anđela Lozjanin, Teodora Jeremić, Aleksandra Ovšek, Anastazija Ovšek i Veronika Čukanova.

Pored toga, formacija „Svet“, sastavljena od mlađih plesača, istakla se u kategoriji savremenog/modernog baleta, obezbedivši prvo mesto. Talentovani izvođači koji su svojim gracioznim pokretima očarali publiku bili su Viktorija Cukanova, Jelena Čugalj, Lana Dudok, Nevena Podgorica, Mia Dunđerski, Vanja Ilić, Ena Danenbaum, Nina Lončarević, Iskra Gligorić, Sara Marin, Tijana Mrđa, Danijel Strniša, Jovana Komadinović , i Eleonora Jokić Runtić. Ovaj festival pružio je priliku i članovima Plesnog kluba „Studio Olena“ iz Bijeljine da se povežu i istraže ljepote Palića i obližnjeg Zoološkog vrta.

Možda Vam se svidi i