Osnovan ogranak Udruženja „Žena uz ženu“ u Sremskoj Mitrovici: Podrška obolelima od karcinoma dojke

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je osnovan ogranak Udruženja „Žena uz ženu,“ koje se bavi pružanjem podrške i edukacijom obolelim od raka dojke. Koordinatorka ovog ogranka je hrabra Snežana Šojić, koja je i sama pre godinu dana saznala da boluje od karcinoma dojke. Njeno lično iskustvo bilo je motivacija da se pridruži ovom Udruženju i da pomogne svojim sugrađankama koje se suočavaju sa istom dijagnozom.

Osnovni cilj Udruženja „Žena uz ženu,“ koje je osnovala Ana Dornik iz Beograda, jeste pružanje podrške ženama obolelim od karcinoma dojke, s jasnim ciljem da se žene ohrabre i osnaže u borbi protiv karcinoma dojke. Njihova ambicija je da iz sopstvenog iskustva u suočavanju s ovom opakom bolešću pomognu drugim ženama. Udruženje poziva sve žene, kako one koje su već prošle kroz ovu borbu, tako i one koje su trenutno u njoj, da im se pridruže.

Udruženje „Žena uz Ženu“ osnovano je s namerom da ženama koje se suočavaju sa karcinomom dojke pruži obilje informacija, razjasni nedoumice i odgovori na mnoga pitanja. Osim toga, cilj je i da se razbiju predrasude i podstakne solidarnost među ženama.

Ova organizacija nudi ženama priliku da na jednom mestu pronađu sve odgovore i podršku koja im je potrebna. Kroz edukativne programe koje vode eminentni lekari i kreativne radionice, Udruženje „Žena uz Ženu“ želi da ženama pomogne da se osećaju jače, bolje informisane, i manje same u svojoj borbi protiv karcinoma dojke.

Osnivanjem ogranka u Sremskoj Mitrovici, cilj je omogućiti lokalnim ženama obolelim od raka dojke da podele svoja iskustva i dobiju podršku od drugih članica udruženja. Osim emocionalne podrške, Udruženje će se truditi da obezbedi finansijsku pomoć, perike, organizuje edukativna predavanja stručnjaka i pomogne u ubrzanju procedura i terapija. Važno je napomenuti da i muškarci mogu oboleti od karcinoma dojke, pa se značaj preventivnih pregleda odnosi i na njih.

U okviru Udruženja „Žena uz ženu“ postoji i karavan koji obilazi Srbiju i pruža besplatne preglede dojki. Snežana Šojić izražava nadu da će ovaj karavan uskoro posetiti i Sremsku Mitrovicu.

Snežana Šojić: Borba za otvorene razgovore o karcinomu dojke – Ispovest žene koja u četvrtom stadijumu karcinoma dojke pomaže drugim ženama – Ozon Media

Sve informacije i kontakt sa kancelarijom u Sremskoj Mitrovici je preko Instagram naloga Snežana Šojić ili Udruženje žena uz ženu.

Možda Vam se svidi i