Održan „Sirmium dance fest“ FOTO VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 4. marta u Poslovno sportskom centru „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici uspešno je održan „Sirmium dance fest“ – festival igre i muzike.

Tokom festivala predstavili su se plesači iz plesnih studija koja razvijaju plesne discipline klasičan, moderan, art, hop, karakter, acro, fit, disco style predstavilo se na festivalu.

Studio,,Olena“ -,,Ladies“

Na samom početku Festivala predstavile su se najmlađe kategorije – Bebe deca uzrasta od 3 do 6 godina) i Mini deca iuzrasta od 6 do 9 godina), dok su se u popodnevnim satima predstavili učesnici u kategoriji dece, juniora i seniora.

Festival je organizovan u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje, kulturu i sport i Sportskim savezom grada Sremska Mitrovica. Organizator festivala je Plesni klub „Sirmium Dance“, Studio modernog i klasičnog baleta „Olena“, „Dance now“

Po rečima Nemanje Crnića, generealnog sekretara Gradskog sportskog saveza, „Sirmium Dace Fest“ je jedan veliki festival sportskog plesa koji traje godinama i okuplja veliki broj učesnika. Ono što je specifično u sportskom plesu je da je to kombinacija sporta i umetnosti, a pre svega jedan vizuelni spektakl, gde prisutni imaju priliku da uživaju u koreografijama brojnih učesnika, kako iz Republike Srbije tako i iz okolnih država.

Kako je istekao Crnić, sportski ples okuplja decu svih uzrasta, čije koreografije predstavljaju svojevrstan „praznik za oči“, uz kvalitetnu muziku uz koju nastupaju, a Sportski savez Grada Sremska Mitrovica na svoje veliko zadovoljstvo već 10 godina učestvuje u organizaciji ovog festivala.

Roditelji i gledaoci oduševljeno su pratili festival. Mama devojčice, Danijela Savić, učesnice festivala mlađe kategorije, smatra da je ovaj festival dobar za decu, da nagradne nisu bitne jer je ovaj festival za decu prvenstveno druženje a i uz vežbu oni su i ostalim aspektima života organizovaniji, stiču nova prijateljstva i upoznaju decu i iz drugih gradova.

Devojčice Nataša i Lena, kažu da su srećne jer učestvuju na ovom takmičenju. ovo je prvo takmičenje u 2023. godini a one već nestrpljivo isčekuju i ostale nastupe.

Možda Vam se svidi i