Održan protest u Sremskoj Mitrovici: Deo mitrovačke opozicije bojkotovao protest. „Jedni bojkot drugi ne“

Od strane Ozon
2 komentari

SREMSKA MITROVICA. U Sremskoj Mitrovici je juče održan prvi građanski protest „Srbija protiv nasilja“.

Protesti pod tim nazivom su počeli posle dve masovne tragedije, 3. i 4. maja, u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima su ubijena uglavnom deca i mladih ljudi.

U Sremskoj Mitrovici, građanskom protestu se pridružila Stranka Slobode i Pravde i po rečima Đorđa Đorđića njih je bilo oko trideset.

Grupa građana je juče prošetala ulicom Kralja Petra, do Suda i okupila se ispred Policijske uprave.

Jedan od učesnika građanskog protesta „Srbija protiv nasilja“, iz poslaničke grupe Demokratske stranke Dragan Radulović izjavio je da je šetnja u Sremskoj Mitrovici, podrška protestima u Beogradu i dodao da je veći deo opozicije koja sedi u Skupštinskoj klupi grada Sremska Mitrovica odlučila da bojkotuje jučerašnji građanski protest.

Nekoliko predstavnika mitrovačke opozije se našlo na protestu, dok je veći deo, kako kaže Radulovič, koji sedi u Skupštinskoj klupi bojkotovao jučerašnji protest.

Ovo je prvi protest „Srbija protiv nasilja“ u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Slobodan 08.07.2023. - 10:41 am

Nije bilo 30 nego 15 ljudi

Sabina Dekanski 08.07.2023. - 1:57 pm

Ne razumem zašto političare „gurate“ u prvi plan. Protest protiv nasilja je GRAĐANSKI protest, bez političkih stranaka na čelu kolone. Tehnički organizatori jesu političari, hvala im na tome, ali to je sve što sada mogu da dobiju od građana. Građanima je dosta nasilja i to ovi skupovi pokazuju.

Komentari su zatvoreni.