Atletičarka Sirmiuma, Mirjana Dasović, predstavlja Srbiju na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore i seniorke (U23)

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Atletičarka Sirmiuma, Mirjana Dasović, predstavljaće Srbiju na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore i seniorke (U23) koje će se održati u gradu Espo, pored Helsinkija, u Finskoj, od 13. do 16. jula.

Mirjana je ostvarila izuzetan uspeh plasiravši se na ovo prestižno takmičenje nakon što je ispunila normu u disciplini bacanja kugle hicem od 14.54 metara. Ova talentovana atletičarka, koja je učenica trenera Slobodana Macanovića, predstavlja veliku čast za Atletski klub Sirmium.

Klub sa ponosom ističe da će imati predstavnika na jednom od najznačajnijih atletskih događaja u Evropi. Delegacija naše zemlje broji 11 atletičara, a među njima se nalazi i naša Mina, koja je takođe deo ovog velikog takmičenja.

Trener Slobodan Macanović izražava zadovoljstvo postignutim uspehom i ističe da je ovo jedan od najvećih dostignuća u istoriji kluba koji postoji još od 1996. godine. Ambicije su bile da se Mina plasira na ovo takmičenje i to je ostvareno. Sada je vreme da uživa u svakom trenutku svog nastupa.

Ponosni smo što je Mirjana uspela da se izbori i nađe među najboljim kuglašicama Evrope do 23 godine. Ukoliko ostvari lični rekord ili se plasira u finale, to bi bio idealan scenario za nju, Atletski savez, naš klub i grad, naglašava trener Macanović.

Možda Vam se svidi i