Očekuju se gužve na granicama. Koji su mogući alternativni pravci?

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Bliži se Uskrs i za samo nekoliko dana očekuje se navala putnika na graničnim prelazima u oba pravca.

Svi oni putnici koji planiraju da iz Srbije putuju na odmor u inostranstvo kolima, i oni koji dolaze u Srbiju važno je da budu dobro informisani o tome koji granični prelazi rade i kako tokom uskršnjih praznika.

Uprava Carina Srbije saopštila je da će zbog predstojećih praznika i prvog talasa putnika iz zapadnih zemalja na graničnim prelazima biti otvoren veći broj traka, a neki će raditi duže nego inače.

Za sve one koji planiraju da putuju ka Hrvatskoj 24 sata su otvoreni prelazi granica na „Batrovcima“ i „Šidu“.

Tu si i alternativni prelazi „Bačka Palanka“, „Bogojevo“, „Bezdan“, „Neštin“ koji mogu da koriste putnička i isključivo prazna teretna vozila, ali i prelazi „Ljuba“ i „Sot“.

Kada su u pitanju granični prelazi sa BiH, osim putničkih vozila, granični prelaz „Badovinci“ mogu da koriste i natovarena teretna vozila, dok ka Bosni iz Srbije mogu ići samo prazna teretna.

Putnicima su na raspolaganju i prelazi „Sremska Rača“, „Mali Zvornik“, „Ljubovija“, „Bajina Bašta“, „Kotroman“, „Uvac“ , „Višegrad“, „Rudo“.

Tu je i prelaz „Jamena“ koji je specifičan pošto je u pitanju skela koja saobraća rekom Savom od 7 ujutru na dva sata u oba pravca, po 7 puta dnevno.

Najfrekventniji prelaz sa Mađarskom je „Horgoš“ praznične gužve dočekuje sa proširenim i modernizovanim terminalima. Umesto šest, putničkim vozilima na raspolaganju je osam ulaznih terminala, dok su za autobuse rezervisane dve ulazne trake. Tako su stvoreni neophodni preduslovi za ubrzanje prometa, naveli su iz Uprave carina.

Pored „Horgoša“ dostupni su i prelazi „Kelebija“, „Horgoš II“ i „Bački Breg“ koji mogu da koriste samo putnička vozila. Svi ovi prelazi rade neprestano 24 sata.

Kao alternativni prelaz svim vozačima koji putuju ka Mađarskoj preporučuje se prelazak preko graničnog prelaza „Rastina“ kod Sombora, koji mogu da koriste samo putnička vozila i otvoren je do 19 sati.

Zbog predstojećih uskršnjih praznika granični prelaz „Bajmok-Bačalmaš“ će do 17. aprila raditi produženo, od 7 sati do ponoći, saopštila je mađarska policija.

Da bi se rasteretio „Horgoš“ u predstojećim danima pojačanog saobraćaja, granični prelaz „Bački Vinogradi-Ašothalom“ će imati radno vreme od 7 do 22 časa, sve do kraja uskršnjih praznika.

Možda Vam se svidi i