Kad te sahrane na društvenim mrežama a boriš se da živiš…

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. „Pre neki dan mi je jedna žena pisala da joj je više muka kad vidi moju „zelenu“ sliku na Fejsbuku. Muka je i meni, ali to je moja jedina opcija kako bih i ja postala pobednik“, reči su Nataše Nedić (34) koja se već godinama bori protiv teškog tumora, a koju tokom svoje borbe dobija jezive komentare, a jednom prilikom, neko je stavio i njenu crno belu sliku, sa opisom da je preminula.

Borba ove majke dva dečaka, supruge i sestre protiv neuroendokrionog karcinoma Lardž sel, traje već godinama.

Toliko zelenih slika, toliko novih lica u Fondaciji, toliko novih tužnih priča… A opet, tu smo i mi „stari“ korisnici. Hvala Bogu, mnogi su i uspeli i više ne skupljaju hitno sredstva.
Da li ću i ja tako uskoro?
Pre neki dan mi je jedna žena pisala u inbox da joj je više muka kad vidi moju “ zelenu “ sliku na Fb. Muka je i meni, ali to je moja jedina opcija kako bih i ja postala pobednik!
Takođe je u jednoj grupi na Fb osvanula moja slika u znak sećanja … Tek tako su me sahranili.
To je bio hladan tuš … Shvatila sam kako bi to izgledalo i veoma sam se potresla. Moja siva slika.🫤 Draža mi je zelena.
Ljudi, dani neumorno prolaze, vreme mi klizi, izmiče.
Ovim tempom novac bi se skupio za godinu dana. Ja to vreme nemam. Deli me 50.000 poruka od cilja. I puno je i nije… Život ne bi trebalo da ima cenu. Moj ima…
Pomozite mi da uspem, da moja porodica ne ugleda nikada tu prokletu sivu sliku.
723 na 3030. 🙏🍀❤️
Delite, delite, delite. 🙏

Moja siva slika. Draža mi je zelena.

Ljudi, dani neumorno prolaze, vreme mi klizi, izmiče.

Ovim tempom novac bi se skupio za godinu dana. Ja to vreme nemam. Deli me 50.000 poruka od cilja. I puno je i nije… Život ne bi trebalo da ima cenu. Moj ima…

Pomozite mi da uspem, da moja porodica ne ugleda nikada tu prokletu sivu sliku.“. napisala je ona unutar objave koja je izazvala knedle i jezu, usled ljudske bezobzirnosti.

Ona boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa. U svetu od ovog tipa karcinoma boluje samo jedan odsto žena. Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u aprilu 2019. godine bolest se vratila na više mesta, između ostalog i na oba plućna krila. Usledila je i druga operacija.

U svetu od ovog tipa oboli 1%. žena. 

Uz pomoć humanih ljudi Nataša je uspela prikupiti sredstva za lečenje na jednoj privatnoj klinici, obzirom da je bolest napredovala, lečenje mora nastaviti u inostranstvu. 

Nataši su sredstva neophodna za lečenje, dijagnostiku, medikamente, biološke, hemio, metaboličke, imuno i frekventne terapije, medicinski potrošni materijal, medicinske uređaje i servis istih za prevodilačke usluge kao i za putne troškove i smeštaj.

Nataša je majka dva mala dečaka koji joj svaki dan daju snagu da nastavi da se bori i pobedi opaku bolest.

Nataša danas, u 2023. godini i dalje bije svoju bitku. Čini se, što protiv bolesti, što protiv neljudi. O tome je pisala pre pet dana na svom Fejsbuk nalogu, apelujući na ljude da se još jednom ujedinimo i da joj pomognemo. Ali na prvom mestu, da budemo ljudi.

Pomozimo Nataši u njenoj borbi slanjem poruke 723 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-555302-48

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-54000042784-76

IBAN:

RS35160005400004278476

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Možda Vam se svidi i