Nova mala gradonačelnica Sremske Mitrovice: Aleksandra Ovšek preuzela dužnost od Andreja Božića

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 20. novembra, u Gradskoj kući, Aleksandra Ovšek, učenica drugog razreda Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, preuzela je dužnost Male gradonačelnice Sremske Mitrovice. Andrej Božić, prethodni nosilac ove funkcije, predao joj je ovu titulu u sklopu obeležavanja Svetskog dana deteta. Uz gradonačelnicu Svetlanu Milovanović, razgovarali su, razmenjujući ideje i utiske.

„Posebno mi je drag ovaj dan, jer ispunjavamo želje deci. Zahvalila bih se Aleksandrinom prethodniku Andreju Božiću na svemu što je učinio za nas. Bilo nam je lepo družiti se s njim i slušati njegove savete i ideje. Aleksandri ćemo prepuštati mnoge inicijative i odluke. Do Nove godine sprovešćemo nekoliko aktivnosti u delo“, izjavila je gradonačelnica Milovanović.

Funkcija Malog gradonačelnika je rezervisana za učenike drugog razreda, a imenovanje se sprovodi putem konkursa. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Da sam gradonačelnica“, fokusirajući se na zaštitu životne sredine. Video konkurs je bio novitet, omogućavajući Gradskoj upravi za obrazovanje da evaluira kandidate i upozna dete, meru njihovog ponašanja i razmišljanja pred kamerama, što je deo posla.

„Oduševilo nas je što već ima svoj tim, a to su njeno odeljenje i brat i sestra. Prema odluci komisije, Aleksandrin snimak je bio najbolji, jer je jasno opisala sve ono što želi da radi kao gradonačelnica i dala konkretne predloge“, istakla je gradonačelnica Milovanović.

Učenica Aleksandra Ovšek je objasnila svoje ideje: „Pisali smo tekst pa se učiteljici najviše svideo moj, iako su svi ostali bili isto uspešni. Navela sam da bih kao gradonačelnica postavila više kontejnera, volela bih da ljudi više recikliraju, napravila bih više mesta za dečje parkove i sada bih najviše volela da se moja škola popravi. Volela bih i da otvorim klizalište“.

U kreiranju videa, Aleksandra je imala podršku brata, sestre i drugara iz odeljenja. „Poželeo bih Aleksandri da joj bude još lepše nego meni. Imao sam priliku da upoznam ambasadorku Švedske, otvorio sam Magični trg, kao i Festival dece“, podsetio je Andrej Božić.

Nakon imenovanja, devojčica je krenula u obilazak grada i turističkih znamenitosti.

Možda Vam se svidi i