Nastava u školi „Triva Vitasović Lebarnik“ privremeno organizovana u tri smene

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Iako je najavljeno da će radovi na sanaciji krova Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“ biti završeni do kraja septembra, škola se i dalje suočava sa posledicama julske oluje. Đaci i dalje ne mogu prisustvovati nastavi na dva sprata ove škole usled nedovršenih radova.

Danas je na poziv Uprave škole, održan Savet roditelja kome je prisustvola i gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Roditelji su izrazili nezadovoljstvo zbog nedostatka zvaničnih informacija o toku radova, kao i činjenice da deca pohađaju nastavu u školi koja prokišnjava. Današnja procena elektroinstalacija od strane firme „Pentagon“ pokazala je da je za pohađanje nastave bezbedno samo prizemlje školske zgrade.

Direktorica škole, Milica Bijeljić, obraćajući se okupljenim roditeljima, potvrdila je da se drugi sprat ne koristi, ali da i prvi sprat nije bezbedan za nastavu. Takođe je naglasila da će se prizemlje redovno proveravati kako bi se održala bezbednost, dok će se nastava organizovati u tri smene, počevši od ponedeljka, 20. novembra.

Na današnjem sastanku Saveta roditelja, doneta je odluka da će se deca privremeno rasporediti u delu škole koji je bezbedan, uz smanjenje časova na zakonskih 35 minuta. Međutim, neki roditelji su izrazili svoje nezadovoljstvo i odlučili da ne šalju decu u školu sve dok radovi ne budu završeni.

Izvođač radova, građevinsko tesarska radnja „Dada“, radove će započeti 24. novembra. Dodatno će ova firma troškove sanacije štete preuzeti na sebe zbog kašnjenja u radovima, rekla je direktorica ove škole.

Nezadovoljni roditelji zahtevaju garanciju bezbednosti dece.

Direktorica škole je najavila izveštaj o bezbednosti elektroinstalacija, koji je danas izvršen a po njenom rečima, radiće se svakodnevno do završetka radova.

U slučaju da se ne pokaže mogućnost bezbednog održavanja nastave u prizemlju, školska uprava će tražiti od Uprave za školstvo, a u dogovoru sa roditeljima, prelazak na online nastavu, što trenutno nije izvodljivo.

Savet roditelja smatra da je trenutno najbolje rešenje organizovanje nastave u tri smene, dok se čeka završetak radova kako bi se obezbedila potpuna bezbednost učenika.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar