Napreduje rekonstrukcija deonice Laćarak – Čalma, sutra počinju i radovi na deonici prema Manđelosu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA –  Radovi na uređenju kolovoza na saobraćajnici Laćarak – Čalma napreduju predviđenim tempom.

Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa ambicioznim projektom revitalizacije i modernizacije svoje saobraćajne infrastrukture. Danas je ozvaničen početak asfaltiranja deonice puta Laćarak – Čalma, koja je deo šireg plana razvoja grada.

Prema rečima Vladimira Pavlovića, predsednika Skupštine grada Sremska Mitrovica, trenutno stanje radova ukazuje na to da će ova deonica biti završena čak i pre predviđenog roka. Kada se radovi završe, sledi velika sadnja zelenog prstena oko grada, koja je započeta prošle godine.

„Čalma i put za Čalmu će dobiti novi izgled. Dobiće bezbedan put i drvored koji će služiti kao vetrozaštitni pojas, što će značajno unaprediti kvalitet vazduha“, izjavio je Pavlović.

Dodao je da je obećano da će se raditi deonica puta Sremska Mitrovica – Manđelos, a radovi na toj trasi započinju već sutra.

Predsednik Mesne zajednice, Branislav Vukmir, takođe je objasnio detalje trenutnih radova, ističući da se danas radi prvi sloj asfaltiranja u dužini od 1,5 kilometara, od ulaska u selo prema Laćarku. Nakon toga će uslediti rad na drugom delu deonice i završnom sloju asfalta. Takođe je istakao da je već sprovedena revitalizacija putnog pojasa u selu, uključujući dva sloja asfalta i poboljšane prilaze kućama duž glavne ulice.

Ujedno, apelovao je na meštane i vozače koji koriste ovu trasu da budu strpljivi, s obzirom na to da se očekuje završetak radova i pre najavljenog roka, 15. oktobra.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar