Najnovije informacije o vodostaju reke Save. Vreme u junu

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom nedelje se očekuju obilne padavine, te će se nastaviti obilazak stanovništva i područja gde su evidentirana kritična mesta, kao i područja u kojima su u toku sanacioni radovi.

SREMSKA MITROVICA. Ukoliko se u narednom periodu intenziviraju padavine, na osnovu izveštaja Hidrometeorološkog zavoda vodostaj reke Save u Sremskoj Mitrovici neče dostići nivo vanredne odbrane od poplava, do kraja maja meseca. Prema današnjim merenjima, Sava kod Sremske Mitrovice je na 584 cm, što je ispod redovne odbrane od poplava koja se uvodi na 650 cm. Kritična mesta obilaziće predstavnivi JPV „Srbijavode“ i načelnici ili predstavnici štabova za vanredne situacije lokalnih samouprava.

Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda vodostaj reke Save u Sremskoj Mitrovici 31. maja, iznosiće 593 cm.

Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici je trenutno pod vodom, što može izgledati zabrinjavajuće. Međutim, stručnjaci ističu da se radi o nebranjenom području i da za sada nema razloga za paniku. Iako je vodostaj reke porastao usled obilnih padavina poslednjih dana, još uvek nije dostigao nivo redovne odbrane od poplava.

Za sada nema bojazni da će reka Sava kod Sremske Mitrovice doći do redovne odbrane od poplava koja se uvodi na 650 cm. Po za sada najavljenim prognozama, Sava će dostići nivo od 592 cm, 2. juna.

Nadležna vodoprivredna preduzeća pažljivo prate situaciju na terenu i usko sarađuju sa lokalnim Štabom za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. Trenutno stanje kod Mitrovice je pod kontrolom, ali postoji mogućnost da se situacija pogorša ukoliko padavine nastave narednih dana.

Vremenska prognoza u junu za Sremsku Mitrovicu:

Biće pomešano sunčano, kiša i oblačno. Prosečna dnevna najviša/najniža temperatura biće 27°C/16°C. Očekivana najviša/najniža temperatura je 29°C/10°C. Biće 11 kišnih dana.

Možda Vam se svidi i