Najavljeno novo povećanje penzija

Od strane Ozon
1 komentar

SREMSKA MITROVICA. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio novo povećanje penzija.

– Veoma veliko povećanje penzija će biti ponovo. Svakako dvocifreno, pre kraja godine, u junu ćemo moći da sagledamo i da vidimo da li ćemo moći od oktobra, novembra ili decembra, u zavisnosti od situacije.

Penzije su poslednji put povećane u janauaru ove godine i to za 12,1 odsto. Prethodno povećanje bilo je u novembru, oko 9 odsto, i sa dva povećanja, prosečna penzija je uvećana za oko 7.000 dinara. Praktično, nakon prvog uvećanja iznosila je 33.742 dinara, a nakon drugog u januaru – 37.825 dinara.

Vučić je dodao da će se ići i na povećanje plata, jer godina ide dobro i u budžetu imamo dovoljno novca za sve obaveze do kraja godine.

Vučić je za televiziju Hepi rekao da je u Srbiji „ostala mantra“ da se radi za 250 evra mesečno, ali da „niko više ne prima (samo) 250 evra“.

On je rekao da je minimala plata od 370 evra, a to prima manje od 350.000 radnika, dok „svi ostali primaju mnogo više“.

Kazao je da je u decembru prošle godine prosečna plata u Srbiji bila 718 evra.

Vučić je najavio da će krajem godine ponovo biti povećanje penzija, ako ne bude političkih problema, a da su politički problemi pitanje Kosova i rat u Ukrajini.

Biće ponovo veoma veliko povećanje penzija, dvocifreno. I to neće biti 10 odsto. Biće penzioneri vrlo zadovoljni„, rekao je Vučić.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Mučenik 13.03.2023. - 8:56 am

KOJE I KAKVE LAŽI?

Gospodin ΛV nema dana, a da ne zamajava svoju glasačku mašinu- penzionera enormnim povećanjem penzija i to iznad dve cifre. Ipak on zaboravlja da naši penzioneri imaju u proseku najnižu penziju u regionu i šire. Još je on doprineo da prosek penzije od iznad 60% prosečne plate, kada je zasedao u fotelju koju i dan danas ljubomorno čuva, sada je taj prosek oko 40% proseka plate. Takođe, otimanjem dela penzije (oteimao je četiri godine oko 800 evra, a još je zadužio državu za dvadeset milijardi evra), spasio(?) je Srbiju, a ne seti se da vrati otetog, oteto je prokleto kažu. Penzije prošle godine je povećao za čitavih 5,5% i tek u decembru još za 9%, a troškovi života su porasli za više od 20%. U zemlji 25% stanovništva gladuje ili je na pragu siromaštva. Laži o nenormalnom porastu standarda njegovih glasača nekom će se obiti o čelenki, a da to ne budu bedni penzioneri. Ako ne može drugo da uradi, ne mora ni da laže. Sada će poćnu sa prenošenjem njegove laži njegovi klimoglavci Brnabić, Mali. Penzionere glava zaboli od svih tih laži. Prvi je plagirao ideju ΛV je svakako poznati plagijator Siniša Mali. On i šef povećavaće penzije tokom cele godine, te i subotom i nedeljom. Koji idiotizam, neviđeni, svakodnevno povećavaju penzije i na kraju zamažu im oči na kraju godine, onima koji prežive dotle!

Komentari su zatvoreni.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik