Mural Ljubiše Vitasa Šumara osvanuo na Mitrovačkom keju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ozon Media – Fudbaler“Podrinja“ Ljubiša Vitas Šumara dobio je danas, mural u Sremskoj Mitrovici, na keju uz reku Savu.

Ljubiša Vitas Šumar, legenda Fudbalskog kluba „Podrinje“ iz Mačvanske Mitrovice, preminuo je 10. avgusta 2023. godine, ostavivši neizbrisiv trag u svetu fudbala. Danas, njegovo nasleđe i doprinos fudbalu ovog regiona dobili su posebno priznanje – mural posvećen njegovoj uspešnoj karijeri i posvećenosti klubu.

Rođen 1976. godine, Ljubiša Vitas Šumar postao je ne samo najbolji strelac u istoriji FK „Podrinje“ već i ikona koja je inspirisala mnoge generacije. Njegova strast prema fudbalu i impresivni golovi ostavili su neizbrisiv utisak u srcima navijača i ljubitelja fudbala.

Inicijativu za oslikavanje murala na Savskom keju pokrenula je njegova porodica, s posebnim doprinosom sestrića Vladimira Jovanovića i porodice Drinić, u kojoj je Ljubišina ćerka udana. Ideja je naišla na odobravanje i podršku zajednice, a umetnik Voja Krstić danas je uspešno oslikao mural.

Mural je oslikan na obali reke Save i simbolično gleda prema Mačvanskoj Mitrovici, mestu gde je Ljubiša Šumar ostvario svoj fudbalski san. Njegova karijera bila je obeležena strašću, posvećenošću i radom na terenu. Impresivnom igrom i neumornim trudom na terenu, Ljubiša je postao ne samo igrač već i inspiracija za buduće generacije fudbalera.

Njegova posvećenost klubu i neumorni rad tokom godina stvorili su legendu koja će zauvek živeti među navijačima „Podrinja“. Mural predstavlja trajni podsetnik na nasleđe ovog izuzetnog sportiste.

Možda Vam se svidi i