Mojsin Dejan je prvak Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U nedelju, 18. juna, održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire/ke (U14) u Kraljevu. Atletski klub Sirmium je i ovaj put imao svoje takmičare.

Posebno se istakao Mojsin Dejan, koji je osvojio prvo mesto u disciplini bacanja vortexa. Uzbudljivom takmičenju, Dejan je uspeo da ostvari pobedonosni hitac od 54.71 metra, čime je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji dečaka do 14 godina. Ovo je sjajan rezultat i vredna medalja, posebno ako se ima u vidu da će Dejan i sledeće godine biti mlađi pionir.

Pored njega, odlične nastupe su imali i Lazar Lazičić u disciplini bacanja diska (4. mesto), Nikola Mirković na 200 metara (6. mesto), Teodor Stojković na 60 metara, kao i štafeta 4×100 metara koju su činila ova četiri dečaka, a koja je osvojila 7. mesto.

Nedostajalo nam je malo sreće da bismo osvojili još medalja, ali generalno sam zadovoljan jer je ovo bio debi za sve takmičare, njihovo prvo državno prvenstvo. Nadam se da ova iskustva predstavljaju početak svetle budućnosti za ove mlade atletičare, istakao je trener Slobodan Macanović.

Izvor: faul.rs

Možda Vam se svidi i