Mitrovčani ovog četvrtka mogu pratiti pokaznu vežbu: Vatrogasci, spasioci i Crveni krst na delu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Ozon Media – Ovog četvrtka, 15. juna , s početkom u 11:00 časova, reka Sava postaje teren za javnu pokaznu vežbu koju će izvesti vatrogasno spasilačka jedinica Sremska Mitrovica, sa ekipom za gašenje požara i specijalističkim timom za spasavanje i rad na vodi, spasilačkom ekipom gradske plaže agencije “Nintel“ i ekipom “Crvenog krsta“.. Učestvovaće preko trideset stručnjaka, pružajući uvid u svoje veštine i pripremljenost za hitne situacije.

Scenarijo vežbe podrazumeva simulaciju gašenja požara na plovnom objektu, konkretno splavu „Krug“. Spasilački timovi će demonstrirati efikasnost u brzom reagovanju i spašavanju ugroženih iz vode reke Save, prikazujući postupke prve pomoći i zbrinjavanja povređenih osoba.

Sama vežba će biti otvorena za javnost, pružajući posetiocima priliku da sa pešačkog mosta prate svaki korak i akciju ovih stručnjaka u vanrednim situacijama. Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane da dođu i podrže ovaj događaj, te se upoznaju sa radom i veštinama spasilačkih i vatrogasnih ekipa.

Pokazna vežba ima za cilj ne samo da demonstrira stručnost i spremnost ekipa za vanredne situacije, već i da podigne svest javnosti o važnosti pripremljenosti i efikasnog reagovanja u slučaju hitnosti. Ovo je prilika da se građani bolje upoznaju sa radom ovih timova i da saznaju kako da se ponašaju u sličnim situacijama.

Možda Vam se svidi i