Mitrovački „Malci genijalci“ blistaju na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Mitrovački „Malci genijalci“ nastavljaju da ostvaruju izvanredne rezultate i osvajaju medalje na takmičenjima. Ovog puta, ovi talentovani mališani su se istakli na 7. međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici, koja je održana u nedelju, 18. juna, u beogradskom hotelu „Jugoslavija“ pod sloganom „Deca koja menjaju svet“.

Na ovoj prestižnoj olimpijadi, učestvovalo je oko 1000 dece uzrasta od 4 do 14 godina iz Srbije i različitih zemalja širom Evrope. Sa ponosom možemo istaći da su „Malci“ iz Sremske Mitrovice osvojili drugo mesto u ukupnom plasmanu.

Povodom njihovog velikog uspeha, „Malce genijalce“ i njihovu učiteljicu Zoricu Elor ugostila je gradonačelnica Svetlana Milovanović u Gradskoj kući. Kako bi ovi talentovani đaci što više uživali tokom leta i napunili baterije za nove uspehe koji im predstoje, gradonačelnica im je uručila porodične vaučere za gradski bazen „Pinki“.

Tim „Malaca genijalaca“ iz Sremske Mitrovice čine Nikola Pavlović i Stefan Milivojević, učenici drugog razreda, zajedno sa svojim drugaricama Sofijom Grabić i Milom Hodobom, učenicama prvog razreda. Na takmičenju su se suočili sa usmenim i pismenim delom, gde su imali samo 12 minuta da reše 120 zadataka. Izvanrednom veštinom i brzinom računanja, naši „Malci“ su se istakli među ostalim takmičarima.

Mentalna aritmetika je sposobnost brzog i tačnog računanja bez korišćenja olovke, papira ili drugih pomagala. Program mentalne aritmetike je posebno dizajniran za intelektualni razvoj dece, a koristi se drevna računaljka abakus kako bi se postiglo izvanredno brzo računanje, objasnila je učiteljica Zorica Elor.

Mitrovački „Malci genijalci“ su pravi primer upornosti, talenta i inspiracije za sve nas. Njihovi uspesi na takmičenjima, vredan rad i vedar duh uz podršku učiteljice Zorice Elor, pokazuju da su zaista deca koja menjaju svet. Nadamo se da će nastaviti da se razvijaju i ostvaruju još više uspeha u budućnosti.

Možda Vam se svidi i