Ministarka Jelena Tanasković: Država je tu da pomogne radnicima „Mitrosa“Ministarka Jelena Tanasković:

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon Media, RTS- Kompanija „Mitros“ u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje objavila je obaveštenjem da će obustaviti svoju proizvodnju. Ova odluka je doneta nakon temeljne analize, a tačan datum zatvaranja fabrike još nije utvrđen, saopštila je kompanija.

Sindikat radnika kompanije „Mitros“ izrazio je zabrinutost zbog ove najave, ali su im iz kompanije obećali da će sva prava oko 478 zaposlenih biti poštovana tokom ovog procesa.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković takođe je reagovala na ovu vest, naglašavajući da odluka o zatvaranju kompanije „Mitros“ nije konačna. Tanasković je podsetila da je nemačka kompanija koja je kupila fabriku mesa „Mitros“ i dobila subvenciju od strane države ispoštovala petogodišnji rok koji je odredila da posluje u Srbiji.

„Još uvek nemaju konačnu odluku o potpunom povlačenju i zatvaranju. Međutim, definitivno će doći do smanjenja proizvodnje. Nisu se adekvatno prilagodili i ne mogu da konkuriraju evropskim cenama. Verovatno su planirali da svoje prerađevine izvoze na nemačko tržište“, izjavila je ministarka Tanasković.

Ona je najavila da će se vlasnici kompanije „Mitros“ sastati sa srpskim vlastima sledeće nedelje i razgovarati o daljim koracima. Ministarka je takođe naglasila da će država pružiti podršku radnicima u slučaju zatvaranja fabrike i da će aktivno raditi na pronalaženju novih vlasnika ili rešenja za budućnost fabrike na srpskom tržištu.

Možda Vam se svidi i