Mila Milačić odlična na Međunarodnom matematičkom takmičenju ‘Kengur bez granica’

Od strane Ozon
0 komentar
Učenica Mila Milačić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku postigla je značajan uspeh na međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur bez granica“. Izuzetan učinak u prvom kolu doneo joj je prvu nagradu u kategoriji prvačića, čime je obezbedila plasman na republičko takmičenje koje će se održati u Kragujevcu. Milino napredovanje svedoči o njenoj posvećenosti i talentu u matematici, kao i o vođenju mentorke i učiteljice Mirjane Krsmanović Mirnić.

SREMSKA MITROVICA. Mila Milačić, bistra i motivisana učenica OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, pokazala je izuzetno umeće iz matematike na međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“. U početnom krugu takmičenja, Mila se takmičila u kategoriji učenika prvog razreda i izašla kao pobednica, osvojivši prvu nagradu. Njen izuzetan uspeh omogućio joj je učešće na republičkom takmičenju koje će se održati u Kragujevcu.

Milin uspeh je rezultat njene strasti prema matematici i njene posvećenosti stalnom usavršavanju. Njena posvećenost ovoj temi, u kombinaciji sa njenim sposobnostima da rešava probleme, izdvojila ju je od njenih vršnjaka. Podrška i vođenje njene mentorke i učiteljice, Mirjane Krsmanović Mirnić, odigrali su značajnu ulogu u negovanju Milinog talenta i pomogli joj da dostigne nove visine na svom matematičkom putu.

Takmičenje „Kengur bez granica“ poznato je po izazovnim matematičkim zadacima koji zahtevaju kreativno razmišljanje i veštinu rešavanja problema.

Milin put na takmičenju ne samo da ističe njena individualna dostignuća, već predstavlja posvećenost i zalaganje cele školske zajednice.

Foto ОШ „Трива Витасовић Лебарник“

Možda Vam se svidi i