Martinci metropola! Priča o porodičnom poslu

Od strane Ozon
1 komentar

SREMSKA MITROVICA/MARTINCI. Malo je onih koji ne vole picu. Na sami pomen kraljice italijanske kuhinje pokreću se rasprave o najukusnijim vrstama i najboljim picerijama. Iako verovatno već imate svoje favorite, vreme je da probate piicu u Martincima. Nećete zažaliti.

Pica je današnje univerzalno jelo koje volimo gotovo svi. Ova hrana je toliko poznata u svetu da je dobila svoj Međunarodni dan koji se obeležava 9. februara.

Ali, da li ste nekada jeli picu u Martincima? Predstavljamo vam priču o domaćem biznisu Zdravkovića iz Martinaca i njihovoj pici!

„Metropolitano“ nalazi se u Martincima i svojim gostima nudi, slobodno možemo reći jedinstveni užitak u ovom jelu, prvenstveno po načinu izrade testa a onda i namirnicama vrhunskog kvaliteta. Složićete se da je osnova svake pice testo. Dobra receptura, kvalitetno brašno i priprema u koju se ulaže puno vremena i ljubavi – dobitna su kombinacija. Toga je svestan naš današnji sagovornik, po izboru posla pica majstor.

Srdjan Zdravković (46) je porodičan čovek koji se pre desetak godina susreo sa ovim poslom i zanatom.

“Radio sam na ovom istom mestu pre desetak godina, tada su piceriju držale naše komšije koji su živeli u Kanadi. Nakon njihovog odlaska, shvatio sam da ja ovaj zanat imam u rukama i da njime mogu da se bavim. Zajedno sa svojom porodicom u aprilu smo otvorili “Metropolitano”.” priča Srđan.

Dobra osnova je pola pice, ali da bi krajnji proizvod bio savršeno ukusan potrebno je zadovoljiti i druge aspekte. Kvalitet namirnica, priprema domaćih soseva i dobra izbalansiranost u poslu igraju najvažniju ulogu.

Otac u kuhinji, majka Radica sa svojom najboljom prijateljicom i sinom Nemanjom, služi, odnosi picu, donosi potrepštine i brine o čistoći njihovog malog porodičnog posla.

“Meni ništa nije teško, pored svog redovnog posla koji radim ostatak dana provodim u našoj piceriji gde gledam da svako bude uslužen onako kako dolikuje, u početku je bilo teško, ali sada nakon nekoliko meseci postaje sve lakše i lakše.” kratko kaže Radica.

O sinu Nemanji smo rekli sve, o njemu i njegovim dostignućima možete pogledati

“Metropolitano” je svoj naziv dobio jer meštani Martinaca svoje selo vole da zovu metropola, pa otuda i naziv.

Picerija uspešno posluje a broj zadovoljnih mušterija svakodnevno raste. 

Zdravkovići žele da svoj posao prošire, da otvore piceriju i u Sremskoj Mitrovici kao i da im ona bude glavni izvor primanja.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Olja 07.07.2022. - 11:16 am

Bravo i za njih i za vas sto ih promovisete. Trebalo bi generalno da biramo lokalna poslovanja i da se tako medjusobno pomazemo.

Komentari su zatvoreni.