Leget će nadoknaditi štetu vlasniku splava

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Privredno društvo Leget agregati saopštilo je sinoć da je brod u njegovom vlasništvu u subotu zbog izuzetno loše vidljivosti zakačio splav na Makišu, dodajući da je kod posade broda alkotestiranjem pronađeno prisustvo alkohola, da će vlasniku splava nadoknaditi štetu i pred nadležnim organima pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih.

Brod samohotka Leget III u vlasništvu privrednog društva Leget agregati doo iz Sremske Mitrovice je u subotu, 14. januara, krenuo sa bagera Kupa koji se nalazi na 1.172 kilometara reke Dunav prema deponiji Beo Beton na Makišu, na 12. km reke Save.

Neposredno pred deponiju, oko 18 časova i na oko 11. kilometru reke Save, zapovednik broda je zbog izuzetno loše vidljivosti izazvane gustom maglom i nepreglednošću zakačio splav koji je bio postavljen uz obalu reke, saopšteno je iz privrednog drištva Leget agregati.

Vlasnik oštećenog splava pozvao je pripadnike MUP-a, koji su alkotestirali posadu broda, prilikom čega je kod zapovednika očitana vrednost od 2,5 promila alkohola u organizmu, a kod mornara 1,9 promila, navodi se u saopštenju.

Brod samohotka Leget III je bez odlaganja obezbeđen, usidren i stavljen pod nadzor, a zastupnici privrednog društva u čijem je vlasništvu brod odazvali su se svim nadležnim organima i reagovali u skladu sa propisanim procedurama.

Leget agregati će nastalu materijalnu štetu nadoknaditi vlasniku oštećenog splava i pred nadležnim organima pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih, dodaje se u saopštenju.

Protiv članova posade koji su bili u alkoholisanom stanju biće pokrenut hitan disciplinski postupak i izrečene mere propisane zakonom.

Kada je reč o ispravnosti broda Leget III, brod je 1982. godište, a njegova sposobnost za plovidbu potvrđena je od strane Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, koja kao organ resornog ministarstva, redovno vrši tehnički nadzor nad brodovima unutrašnj i pomorsk plovidb.

Iako je u pitanju izolovan slučaj, zastupnici privrednog društva Leget agregati nastaviće da se pridržavaju svih mera bezbednosti kako se ovakva situacija više ne bi ponovila, dodaju iz tog privrednog društva.

(Tanjug)

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik