Konkurs za udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina vredan 2 miliona dinara otvoren do 9. februara

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Grad Sremska Mitrovica objavio je konkurs za raspodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina u cilju zaštite i promovisanja ljudskih i manjinski prava. Grad je na ime ova poziva opredelio 2 miliona dinara.

Navedeno je da će ovim pozivom biti podržani projekti u oblasti kulturnih delatnosti nacionalnih manjina, zaštite kulturnog nasleđa i obrazovanja. Obrazloženo je da udruženja i organizacije za teritorije grada mogu konkurisati za sredstva koja podstiču jačanje kapaciteta subjekta u kulturi, saradnju, umrežavanje, koprodukciju, gostovanja, potom očuvanje i negovanju tradicije, odnosno unapređenje učenja maternjeg jezika ili promociju različitih modela obrazovanja.

Programima organizacija koje neguju identitet nacionalnih zajednica na raspolaganju će biti ukupno dva miliona dinara. Javni konkurs j otvoren osam dana, odnosno do srede 9. februara. Javni poziv sa konkursnom dokumentacijom mogu se preuzeti na sajtu grada Sremska Mitrovica.  

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik